Mikä on NäytönPaikka-nettipalvelu?

NäytönPaikka-nettipalvelu on ilmainen, asiakaslähtöinen ja voimavarakeskeinen työväline, jonka kannustaa ja auttaa tarkastelemaan omaa elämää kokonaisvaltaisesti useista eri näkökulmista. Palveluun sisältyvien työkalujen – kuten elämäntilannekartoituksen, aikajanan ja verkostokartan – avulla palvelun käyttäjät voivat pysähtyä pohtimaan oman elämänsä vahvuuksia, heikkouksia, uhkia ja mahdollisuuksia, ja tehdä ne halutessaan näkyväksi tukiverkostolleen.

Samalla palvelu tarjoaa työntekijöille valmiin ja monipuolisen tavan tehdä asiakaslähtöisesti ja ammattimaisesti syrjäytymisen vastaista työtä sekä tukea osallisuutta, kasvua ja voimaantumista.

Palvelua käytetään laaja-alaisesti ympäri Suomen muun muassa työllistymis-, nuoriso-, koulutus-, asumis-, päihde- ja mielenterveyspalveluissa.

Kuka on kehittänyt NäytönPaikka-nettipalvelun?

Palvelun sisältöjä on työstetty vuodesta 2005 lähtien tiiviissä yhteistyössä käyttäjien ja hyvinvointialan työntekijöiden kanssa. Palvelun ensimmäinen versio otettiin käyttöön 2007 ja sen jälkeen sitä on päivitetty useaan otteeseen.

Palvelun suunnittelusta, toteutuksesta ja ylläpidosta on alussa vastannut RAY:n rahoittama ja NäytönPaikka ry:n hallinnoima valtakunnallinen Oma Elämä Näkyväksi (OEN) -projekti. Vuonna 2016 palvelu siirtyi Suomen Setlementtiliiton ylläpidettäväksi.

Mistä lisätietoja?

Lisätietoja saa kehittämissuunnittelija Miikkael Ringmanilta sekä alla olevista raporteista.

Tiedustele myös ilmaista nettipalvelun käyttökoulutusta työyhteisöllesi – ota yhteyttä!